„ Дано да дойдат по-разумни хора, които да мислят за бъдещето на нашите деца. В залата ви казах как министърът на спорта се отнесе към Пловдив. Хората, които ни управляват нека да помислят и за спортната инфраструктура.  Нищо не е пипано от години, тухла върху тухла не е сложена. За това правим стадиони, зали басейни, но нека не забравяме, че се инвестира в изложбении зали, музеи на открито – Източна порта, Небет тепе”, заяви кметът Здравко Димитров след решението за поемане на нов дългосрочен дълг.

Общинските съветници одобриха Община Пловдив да изтегли 44 млн. лева за двата стадиона на Ботев и Локомотив, както и за ПК „Младост”.

Стадионите скараха съветниците и кмета, все пак Община Пловдив ще тегли 44 млн. лева заемСпортният министър в оставка казал на кмета – в Пловдив се оправяйте сами

По време на обсъждането градоначалникът заяви, че от правителството в оставка никой не го е търсил за нищо, а тъкмо обратното  - идвали в Пловдив и обсъждали големи проекти в областна управа без Община Пловдив.

Относно намерението за закупуването на спортна зала „Строител”, кметът каза, че са се водили няколко разговори и смята, че с немного средства ще може да се приведе в добър вид.

Зико с предложение Общината да купи зала „Строител, цената й е над 3 млн. леваСпортният комплекс в „Северен” се продава от няколко месеца