Община Пловдив може да закупи зала „Строител”, за това намека кметът Здравко Димитров по време на обсъждането за заема за стадионите Ботев и Локомотив, както и басейн „Младост”. На въпрос относно с какво се помага на другите спортове под тепетата, кметът каза, че ще започне да се изграждат нови зали за волейбол и баскетбол  в район „Западен”, но и обърна внимание на зала „Строител”.

Проектанти не се сдържаха – показаха новите зали в Пловдив за 6 млн. лева преди ОбщинатаСъоръжението ще бъде на площ от 4 000 кв.м РЗП в район „Западен”

„Скоро ще предложим да си откупим зала „Строител”. Самият аз съм играл там, като тя е на частници, но имаме разговори да бъде закупена от нас и дадена на някой отбор”, каза градоначалникът.

Залата се продава от началото на годината, като решението за това е на управителния съвет на „Метални конструкции”. Неофициално продажната й цена е около 3 млн. лева.. Залата е с близо 2000 кв.м РЗП, като целият парцел е от 11 дка, който е общински.  

Зала "Строител" е първата голяма зала в Пловдив. Направена е през 80-те години на миналия век. Капацитетът на залата е 600 места и дълги години тя е най-голямата зала в Пловдив до 2012г.

Залата е частна вече от доста години и е собственост на Метални конструкции. Драмата беше доста сериозна, защото през 2008-ма година Пловдивският Апелативен съд решава, че през 1984 година сградата е строена като държавна собственост и е зачислена в баланса на бившето ДСО „Метални конструкции", чийто правоприемник е „Метални конструкции”. Според решението общината трябваше да плати на дружеството над 1 милион 382 хиляди лева обезщетение за неправомерно ползване на спортната зала в периода март 2000 г. - март 2005 г., плюс лихви, начислени за различни периоди, и близо 234 хиляди лева разноски по делото. Въпреки, че юристите на тогавашния кмет Славчо Атанасов обжалват решението, администрацията изплаща парите на фирмата.

Емблематичната зала "Строител" в Пловдив се продаваБъдещето на съоръжението ще бъде в ръцете на новите собственици