Жената блъсната под моста на Герджика тази сутрин е заместник директорка в СУ "Цар Симеон Велики". В момента Милена Петрова е настанена в изключително тежко състояние в КАИЛ в УМБАЛ „Свети Георги” с опасност за живота.

"52-годишната жена, блъсната на пешеходна пътека на булевард "Марица юг" под моста на Герджика е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив с опасност за живота. Тя е приета с множество счупвания и политравми, а в момента специалистите правят всичко необходимо за подобряване на състоянието й", съобщиха от лечебното заведение.

Припомняме, че инцидентът стана около 7.30 ч., 52-годишната жена била блъсната от лек автомобил, докато пресича на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул.  „Марица“. Пострадалата веднага е транспортирана с линейка за оказване на спешна медицинска помощ.

Колата управлявал 18-годишен младеж с няколкомесечен стаж зад волана. Пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Работата по изясняване на причините, довели до инцидента продължава.