През следващата седмица се очаква да бъде затворен още един участък от Околовръстното на Пловдив за ремонт. Това е от Пазарджишко шосе към АМ „Тракия”, като в момента се изготвя временната организация. Ремонтът ще съвпадне с другия затворен участък между Коматевско шосе и Пещерско шосе.  Там дейностите са на финала. Преди дни от фирмата изпълнител „Европейски пътища” са приключили с ремонта на пътното легло и са положили първия слой асфалт – биндер. Очаква се скоро да бъде завършено асфалтирането, да се положи маркировката и монтират знаци и мантинели. След това движението ще бъде пуснато.

Така ще остане последният участък – от Пещерско шосе до Пазарджишко шосе.  Там дейностите са най-сложни, тъй като има и мостово съоръжение над река Марица. Крайният срок е края на септември за всички дейности по Околовръстното шосе.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ.  Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Ремонтът на Околовръстното от дрон, заснето от SSC Bulgaria: