Психоложката Антония Лукова, хваната с половин килограм дрога, остава за постоянно в ареста, научи TrafficNews. 29-годишната и приятелят й Красимир са заловени на 27 октомври с 500 грама изсушена марихуана. 

Психоложката, причинила меле край Труд, заловена с половин кило треваАнтония Лукова е с условна присъда за пътното произшествие

Медията ни научи, че наркотикът е бил в кутия и е открит в колата на Антония. Тя е пътувала с приятеля си Красимир З. извън града – посока столицата. Според разследването, дамата често пътувала до София, като по време на една от мерките  за неотклонение, Лукова не е дала ясни обяснения за целта на пътуването си.

Красимир обаче се е измъкнал с по-лека мярка, а именно „Подписка”. Той е разказал, че е пътувал до столицата, за да се срещне с клиент. Мъжът е собственик на фирма за мебели. Той не е знаел какво има в колата, не е бил уведомен от Антония за дрогата.

Преди ден Апелативен съд се е произнесъл окончателно. Според магистратите, има достатъчно доказателства за авторството на деянието, а именно, че Антония е превозвала дрога с цел разпространение. Освен това тя е извършила тежко престъпление докато е в изпитателен срок по друга присъда. Това се оказва аргумент, подкрепящ тезата, че Лукова може да извърши друго престъпление.

Решението на Апелативен съд е окончателно. Това означава, че психоложката ще остане зад решетките до старта на процеса срещу нея.

Антония Лукова получи условна присъда от  година и 4 месеца и все още е в изпитатателен срок. Тя остана и без книжка за срок от две години. Психоложката бе виновна за тежка катастрофа, като блъсна две семейства - от селата Дъбене и Дълго поле, на пътя за Пловдив. Тогава в болница бяха откарани седем пострадали - трима възрастни и четири деца,

След пътния инцидент Лукова излъга, че не тя, а неин приятел е шофирал колата. Мъжът се оказа дрогиран, а подсъдимата изчезна и бе обявена за национално издирване. Полицията я търси в продължение на няколко седмици. 

Пловдивската полиция задържа психоложката причинила верижното меле край село Труд

Психоложката, причинила мелето край Труд, получи условна присъда