Известният футболен фен Велизар Цолакидис се оказа дългогодишен служител на Община Пловдив. Към редакцията на TrafficNews постъпи сигнал, в който се твърди, че подателите са служители в район „Тракия“. Те изразяват възмущението си от това, че Цолакидис е назначен на работа в администрацията и получава заплата, но не изпълнява своите трудови ангажименти. В сигнала пише още, че лицето е съвсем непознато на работещите там, за това те молят за проверка относно случая.

„Като служители на кметството смятаме, че подобен казус е абсурден, защото ние всеки ден ходим на работа и полагаме очаквания от нас труд, за да получим трудовите си възнаграждения за свършеното. Случайно разбираме, че в администрацията на Район „Тракия“ има назначено лице, което никога не сме виждали и не познаваме, а той също ежемесечно получава възнаграждение на трудов договор. Работата ни е тясно свързана и няма как, ако лицето Велизар Цолакидис е наш служител и то от доста дълъг период от време, ние да не сме се срещали и взаимодействали в работните процеси“, заявяват те в сигнал, препратен до кмета Костадин Димитров и районния кмет.

Кметът на „Тракия“ Георги Гатев научи с изненада, че има такъв служител в управляваното от него кметството. Той разпореди проверка, която показа, че в действителност Велизар Цолакидис е зачислен към районната администрация, но по трудови правоотношения с Община Пловдив. От дълги години Цолакидис е бил в звеното "Обществен ред и управление на кризи" към ресора Обществен ред и сигурност, като служител по поддръжката. Функциите му са да следи за безопасността в сградата на кметството, да проверява пожарогасители, система по пожароизвестяване и прочее. Той е на минимална работна заплата. 

Когато няма ангажимент към тези дейности, той следва да помага с поддръжката на материалната база. Въпреки че е назначен от години, никой не го е виждал в кметството. Георги Гатев д призна, че откакто е встъпил в длъжност –  не е виждал общинският служител да изпълнява своите трудови ангажименти. 

Зам.-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов също не е знаел, че Цолакидис работи в този отдел. В него са назначени 30 души, като средствата за заплатите идват от държавата. Славов заяви, че в районните кметства има оплаквания за въпросните служители в този отдел и той ще направи ревизия на всички в него. След това ще съкрати ненужните щатове, а на другите ще промени длъжностните характеристики, за да им се вменят повече задължения.

Припомняме, че преди пет години Велизар Цолакидис се яви на местните избори като кандидат за кмет на район „Източен“ през партията на Георги Титюков "Кауза Пловдив". Назначението му в Община Пловдив се свързва именно с близките връзки, които има с  Титюков. Цолакидис е известен фен на Ботев Пловдив. Наскоро от ръководството на клуба излязоха в негова защита, след като е влязъл в полемика със собственика на ПИМК Илиян Филипов.

Бизнесменът след това заяви, че Цолакидис го е изнудвал за 40 000 лева, за да закупи състезателна кола. При отказа, той е заплашил, че ще настрои феновете срещу него.

Илиян Филипов след конфликт с фен на Ботев: Клубът показва „истини" само когато оправдават техните лъжи и интересиСобственикът на ПИМК излезе с позиция, след като от клуба разпространиха кадри как влиза в полемика с Велизар Цолакидис