Всичко, каквото сме се разбрали в петък, днес беше оформено окончателно с юристи, за да има приличен вид. Това заяви министърът на земеделието Кирил Вътев след края на срещата със земеделците.

Земеделският министър заяви, че утре ще се срещне само с две от браншовите организации - Обединени земеделски производители и Български фермерски съюз, защото само те са пожелали. 

"Другите дойдоха горе, опитахме се да направим разговор. Те казаха, че е късно и са дошли специално, за да ми искат оставката", каза министърът.

По повод исканата му оставка той подчерта, че това не е спирало от едни определени кръгове, ясно е кои са. Вътев отказа да каже кои са те и подчерта: "Вижте ги кои продължават да протестират, вижте кои продължават да правят протести извън големите протести и отговорът е известен". 

Той категорично заяви, че всичко в споразумението облагодетелства всички. 

"Има едни правила, които ги наложихме, с които някои не се съобразяват. Ако ви покажем списъка на браншовите организации, които искахме да се легитимират, ще ви заболят главите", заяви министъра. 

На въпроса каква е формулата, за да спрат протестите, Вътев отговори, че това не е негова тема, защото каквото и да правят се обръща срещу тях. 

Аграрната камара се разграничава от продължаващите протестите на земеделци