Ученичка от Пловдив не беше допусната тази сутрин за полагане на матура, защото е забравила личната си карта. Това заяви пред TrafficNews директорът на пловдивското РУО Антоанета Пакова.

Зрелостничката е учила във Френска езикова гимназия, като е трябвало да положи изпита си в Английската гимназия, допълни тя.

Припомняме, че това е вторият бъдещ абитуриент в Пловдив, който не бива допускан до ДЗИ заради забравен документ за самоличност.

Тези ученици ще имат шанс да положат изпита си чак на допълнителната сесия през август-септември, допълни Пакова. За съжаление обаче в този период вузовете са приключили с кандидат-студентската си кампания, което може да ги лиши от място в желания университет през следващата учебна година.

Ученик от Пловдив забрави личнат си карта, не го допуснаха до матура по БЕЛСамо един е бил спипан с опит да препише от телефон

До този момента не се съобщава за преписвачи или зрелостници, изгонени от матурата заради нарушаване на вътрешния ред. 

Тази година най-желани предмети при втория държавен зрелостен изпит са били – Английски език, Биология и здравно образование и География, посочва още Пакова.

На матурата днес не са били допуснати 185 ученика, като причината за това е била неуспешно приключена учебна година. Този брой представлява с един по-малко от учениците, недопуснати до изпита по БЕЛ преди 2 дни.

186 зрелостници от Пловдивско не стигнаха до матура заради двойки за годината3946 зрелостници са се явили на матурата по български днес