Хиляди пловдивчани останаха без вода през целия ден. Живеещите на на ул. "Богомил", където в момента се реализира голям ВиК проект, сигнализираха многократно TrafficNews,  че в рамките на целия ден те са възпрепятствани да извършват елементарни неща - като да си измият ръцете и да се изкъпят в горещината.

Голяма авария остави хиляи пловдивчани без вода днесПричината е токов удар в ПС „Юг"

Хората са възмутени, че вече толкова време е необходими от работещите да им възстановят водоподаването. За тях обаче по-голям проблем е интензитета на безводие. Припомняме, че това е пореден проблем с авария на въпросната улица. 

По този повод TrafficNews се свърза ВиК откъдето съобщиха, че водата е била пусната, но преди малко се е наложило повторно спиране.

"Тъй като външна фирма изпълнява проекта, не можем да се ангажираме с точен срок. Прогнозите на работещите са до два часа по тръбите да потече вода", заяви говорител на ВиК дружеството. 

Припомняме, че проблемът на ул. "Богомил" продължава от много време. Жителите с право протестират, че постоянно остават без вода.

Още по темата вижте тук:

Ремонтът на ул. „Богомил”: Липса на вода, необезопасени ровове, хвърчащи тръбиПредупреждават фирмата „Пътинженеринг” заради неспазването на мерките за безопасност

Проблемите на ул. „Богомил” продължават! Стотици са без вода заради скъсан водопроводБез водоподаване от вчера са и жители на ул. „Славянска”, както и общежитията на ТУ