Ежедневна липса на вода, огромни необезопасени ровове, търкалящи се строителни материали. Това е гледката на улица „Богомил”, чийто ремонт започна преди повече от месец. Жители в района сигнализираха TrafficNews относно състоянието на улицата и проблемите, с които се сблъскват.

„Пиша Ви за да изразя недоволството си от ремонтните дейности на ул. „Богомил”. За последния един месец само водата е спирана поне 10 пъти в рамките на целия ден (между 6:00 и 22:00 часа) без абсолютно никакво уведомление.  Човек не може да извършва чисто физиологични нужди  - до тоалетна, да си измие ръцете, да направи храна на децата си, да се изкъпе след работния ден и т.н. Също на строителната площадка няма адекватна обезопасено.  Положени са тук-там решетки и жълти или червени полиетиленови ленти… тръби разхвърлени навсякъде, които деца използват за игра, скачане върху тях и т.н.

Огромни ями изкопани от багер, в които спокойно можеш да паднеш,  да не говорим за децата, които играят в околията. Радвам се, че има облагородяване на района и инфраструктурата, но не и по този начин”, пише нашият читател.

Наш репортер се свърза и с ръководителя на проекта Атанас Чилингиров по „Региони в растеж”.  След нашия сигнал той е посетил обекта, за да направи инспекция.

„ Техникът на обекта си призна, че по негова вина е допускал след приключване на работата за деня, някой път да забрави да възстанови оградните съоръжения. Направих им остра забележка, като започвам подготовката на официално предупреждение към ръководството на "Пътинженеринг" за неспазване на мерките за безопасност. При повторно нарушение, ще последват санкции”, каза инж. Чилингиров. Той допълни, че благодари на гражданите за сигнала , като по този начин помагат за корекции в процеса на реализацията на проекта.

Относно проблемите с водата, досега тя е спирана по проекта три пъти, а останалите прекъсвания са заради ВиК аварии на водопровода.

„Той е много стар и за това го подменяме в цялата зона. Когато се спира планово водата се уведомява ВиК и се слагат бележки”, каза ръководителят на проекта. Той допълни, че около 20 юни започва и проекта на "Топлофикация", който ще е до новата детска градина. Тръбите ще са до тротоара откъм блоковете, като от Община Пловдив ще бъдат взискателни откъм огражденията за безопасност.