Пловдивската полиция получи 22 нови късоцевни оръжия днес. Пистолетите „Валтер“ и електрошоковите пистолети „ Тейзър“ бяха предадени на служителите на специална церемония, за която пристигна главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.  Той заяви, че това са част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите на реда с по-нови късоцевни оръжия. 

Официалното връчване се състоя в двора на „Специализирани полицейски сили”, а пистолети получиха служителите на сектора. Кога ще бъде осигурено оръжие за останалия личен състав на дирекцията на този етап не е ясно. 

"Радвам се, че имам честта да раздам едни по-добри оръжия за личния състав. По-добро оборудване е нужно, за да имат служителите и по-голяма сигурност и самочувствие", заяви Тодоров.

Раздадени са и по два електрошока за всяко районно, включително и за областта.

По-рано днес стана ясно, че се извършва мащабна акция за купуване на гласове в Столипиново. По темата главният комисар коментира, че към този момент има задържани две лица, като извършването на проверката продължава.

Тодоров допълни, че рутинната полицейска операция протича във всяка една част на страната. Сигналите за търговия с вотове са много, като всеки един от тях се проверява, добави той.

По повод сигналите за бомби в страната Тодоров заяви, че към момента има общо 102 бомбени заплахи, получени на мейлите на училища в страната. Заплахи по мейла има към училища в Плевен, Сливен, Варна Бургас и София, заяви главният комисар.

"Мейлите са идентични. Колегите от ГДБОП работят с партньорски служби. Имаме насоки за съпричастно лице, което е извън страната", завърши Тодоров. 

Мащабна акция за купуване на гласове в Столипиново! Претърсват десетки адресиИма задържани