Близо три седмици след инцидента с паднало дърво върху деца в Пловдив, състоянието на най-пострадалото момиче, което беше със счупен прешлен, остава същото. Детето все още е обездвижено и е принудено да стои неподвижно, за да не се получат размествания, докато мястото зараства. Това коментира пред TrafficNews Светослав Ангелов - бащата на 14-годишното момиче.

Припомняме, че на 19 януари три деца попаднаха в болница, след като дърво падна върху тях, докато стоят на пейка на ул. „Богомил”. Тогава едно от момичетата бе прието в болница със счупен прешлен, а нейната братовчедка, която също е била на мястото на инцидента бе с контузия на главата. Останалите деца се разминаха само с охлузвания.

Светослав Ангелов разказа, че през цялата нощ след инцидента дъщеря му не е могла да заспи, тъй като при най-малкото движение е изпитвала нетърпими болки. След прегледа й в болница, детето бе освободено за домашно лечение.

„Докторите установиха, че не е необходима интервенция, защото възстановяването след такава, е щяло да отнеме още повече време и в случая ще бъде по-добре прешленът да зарасне по естествен начин", разказа баща й.

Към този момент състоянието й не е по-различно, коментира той. Детето от тогава не може да се движи и по цял ден е в легнало положение, като вече е и със специален ортопедичен колан, с който трябва да бъде още шест месеца.

„Изчакваме да ни отпуснат направление от здравната каса за ядрено-магнитен резонанс и да видим как зараства счупването. Не знаем дали няма да има нужда от операция, тепърва ще разберем, когато стане ясно дали е зараснало правилно”, разказа бащата

Ангелов допълни, че много усилия костват на детето, за да се изправи и да стигне до тоалетната, което е единствената причина, заради която изобщо се отделя от леглото.

„Различни институции се свързаха с нас, да питат какво е състоянието на дъщеря ми. Предлагат ни и помощ, но към този момент се сме се възползвали от нищо. Справяме се сами”, допълни той.

Към момента не ясно и как детето ще продължи обучението си, тъй като близките месеци няма как да посети учебното заведение, в което учи, защото ще бъде принудено да стои на стол, а към този момент това й е забранено.

„Ще видим дали ще има възможност да премине към онлайн обучение, защото иначе няма друга опция, а детето изостава с материала, който взимат връстниците й”, завърши таткото.

Дърво се стовари върху четири деца в центъра на ПловдивЗа инцидента сигнализира бащата на едно от пострадалите деца