Мъж от Стара Загора бе арестуван за трафик на бежанци в Пловдивско. Той опитал да избяга от органите на реда, но е бил хванат край Дуванлии.

По-рано за него е била получена информация, че шофирал лек автомобил, марка „Ситроен Берлинго" със старозагорска регистрация, в който пътували чужди граждани.

При опит да бъде спрян, водачът не се подчинил на полицейско разпореждане за проверка моторното превозно средство, като продължил да се движи към Хисаря. 

След полицейско преследване и издирване 52-годишният е бил задържан. Същият ден край язовир в землището на село Черничево, са  били установени 9 чужденци, всички мъже, между които и 11-годишно момче. Те са били без документи, като по-късно е станало ясно, че са граждани на Сирия. Чужденците искали да стигнат до София, а обвиняемия шофьорът противозаконно ги подпомогнал чрез осигуряване на транспорт. 

Мъжът. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава. Спрямо него са повдигнати две обвинения.