Множествена склероза е тежката диагноза, с която белязва живота на пловдивчанката Джесика Атанасова. TrafficNews ви запозна с живота на Джесика, която преди няколко години сключва предварителен договор за покупко-продажба на жилище в кв. "Прослав", а преди няколко месеца разбира, че имотът е продаден на друг.

Докато чака да си получи обартно парите, които е платила за апартамента, който е препродаден на трето лице, състоянието на Джесика се влошава и тя има нужда от спешна интервенция със стволови клетки.

За съжаление сумата, която се изисква за лечението, е непосилна за жената.

Жена си купи апартамент в Пловдив, след година и половина разбра, че той е продаден на другДжесика е пуснала жалба в прокуратурата срещу инвеститора, той трърди, че тя се е отказала от имота

"Надявах се да си получа парите от строителя на кооперацията, предвид че го е продал на друг, ала очевидно това няма да стане навреме за моето лечение. Утре ме викат на разпит в прокуратурата по случая, но ми остава много кратко време за тази животоспасяваща за мен терапия. Обръщам се към хората за помощ със свито сърце и надежда, че въпреки краткото време, което ми остава, Вие добри хора няма да ме изоставите и ще ми помогнете финансово и морално да се справя с оставащата сума за лечението ми", апелира Джесика пред TrafficNews.

Тя разказа, че от 27 години се бори със страшното и коварно заболяване Множествена склероза (М.С.).

"Болестта ме връхлетя като гръм от ясно небе, без никаква причина. Бях още на 16 години, когато след обедна почивка се събудих и разбрах, че не виждам с едното си око. Веднага отидох в очна клиника, където ми поставиха диагноза десностранен оптичен неврит. След което ме препращаха по различни лекари за да разберат каква е причината. Бях и на невролог, който като разбра за симптомите веднага ми постави диагноза множествена склероза (М.С.) След въпроса ми: Има ли лечение за заболяването, ме попариха като с вряла вода, "НЕ" има поддържащи лекарства в процес на проучване. Тогава започнаха да изпробват върху мен, като опитна мишка, как ще ми подействат лекарствата: Бетаферон, Дисабрий, Мавенклад, Теквидера и тъкмо намерих лекарството Окревуса, с което се чувствах сравнително добре и ми го спряха от комисията по скъпоструващи лекарства, като ми писаха 6-ца /Оценка по скалата на Куртцке/. С това приключи лечението ми със скъпоструващи лекарства по З.К.", разказва Джесика.

Тя допълва, че от 1995 до ден днешен получава средно по няколко пристъпа на година - изтръпване и слабост на ръце, крака, залитане, световъртеж и други.

"Отхвърлена и отритната от здравната ни система, реших да търся алтернативни методи за лечение. Въпреки опитите ми да спра развитието на болестта, тя тихом мълком прогресираше до степен да ползвам помощни средства, за да се предвижва", посочи Джесика.

Тя открива информация за иновативно лечение на множествена склероза в Москва. Сумата за инвервенцията е 50 000 евро, но остават броени дни до падежа за превеждането на средствата и заминаването на Джесика.

"Наскоро открих лечение, което спира прогреса на заболяването и като бонус възстановява част от влошените телесни функции - нарича се HSCT. Тази процедура е свързана с провеждане на курс химиотерапия, след което се трансплантират собствени стволови клетки, като в крайна сметка тя дава положителни резултати при 75 - 95 % от приложилите я, в зависимост от формата на болестта. Това ми дава много надежда за водене на един по-спокоен, лек и усмихнат живот. Терапията се извършва и е най-евтина и достъпна в Русия, Москва и струва 50 000 евро, без допълнителните транспортни и други разходи. Лечението на М.С. се осъщестява в болница Пирогов. Свързах се с тях и ми изпратиха дата за постъпване на 29.05.2023г. и исканата сума за терапията 50 000 евро. Вече имам закупен билет и виза за Русия, тръгвам на 28.05.2023г. вечерта, а съм твърде далеч от желаната сума за моето лечение. Остават ми по-малко от 15 дни до превода на сумата.

Искам да имам възможност за нормален живот, а не да вървя по пътя, който ме води до инвалидизация. Моля Ви от сърце, да ме подкрепите в нелеката борба с коварното заболяване М.С. и то да остане в миналото. Единственото, което искам е да върна нормалния си начин на живот и да бъда пълноценна майка за детето си", посочва Джесика.

Джесика представи епикризи и документи за състоянието си и планираното лечение пред TrafficNews

Сметка за дарение:

IBAN:BG55STSA93000029696717
BIC: STSABGSF
БАНКА ДСК АД
Основание – „Дарение“
Титуляр: Джесика Събева Атанасова