Пловдивският общински приют за безпризорни животни „Приятели завинаги” търси доброволци, които да извършват тренировки с кучета. Целта на заниманията е вниманието да се насочи към по-агресивните четириноги, които да се адаптират и да има възможност да бъдат осиновени.

„Важно е доброволците да имат практически умения и подход към кучетата. Не всеки има необходимото отношение и търпение да социализира едно животно, особено ако то е по-агресивно”, коментира пред TrafficNews инж. Георги Божев.

Началото на инициативата по набиране на доброволци е стартирала на 11 март, като безплатните тренировки се организират и подпомагат също от доброволците на Фондация Лео.

„Нашият треньор Данаил Пенев има огромен опит с безстопанствени животни и работа в приюти, така че оставаше само да намерим доброволци, които да участват в тренировките като водачи на кучетата”, коментират от фондацията.

Към този момент над 40 доброволци са преминали инструктаж, за да могат да водят кучета от  приюта на тренировка, като по време на втората практика един от доброволците е осиновил едно от кучетата в приюта.

„Магазин за надежда” в Пловдив раздава любов, топлина и безрезервна обичПловдивският приют за кучета вече има официален сайт

„Упражненията са лесни и няма нищо страшно. Нека да се превърнем в едно малко кучешко общество, което с общи сили да помогне на кучетата от приюта да получат нужното внимание, знания, обучение, за да излязат от клетките в приюта и да намерят своите осиновители”, добавят доброволците.

От фондацията са поели ангажимент да осигурят поводи, нашийници и лакомства, с цел безопасно провеждане на тренировките, като оборудването е ново и е предназначено конкретно за тези тренировки. Единственото, от което има нужда е от хора, които да положат необходимите усилия, за да направят мисията успешна, а именно- да приспособят кученцата за осиновяване. Следващото събиране ще се състои на 26 март в приюта, уточняват доброволците.

Записването за доброволци става през сайта на фондацията: https://dog-bg.com/events/kategoriya/grupovi-trenirovki-za-kucheta-ot-priut/