Младеж засвири химна на тромпет на поредния протест срещу правителството иглавния прокурор Иван Гешев в Пловдив. Десетки се събраха на площад Съединение и за пореден път поискаха незабана оставка на кабинета и главния прокурор. Демонстрацията е част от обявения от организаторите общонационален митинг тази вечер.

Момиче показа акта, който и е бил съставен на платковия лагер на кръстовището на Чифте баня. Група протестиращи разпънаха българския трибагреник пред паметника на Съединението. Малката Лора застана пред него и заяви: Искам да остана тук с родителите си. Не искам да отида в чужбина. Борете се за нас! Когато нашият премиер отиде на работа с велосипед, тогава държавата ни ще се оправи. Така както правят европейските лидери - купуват си коли и имоти със собствени средства. Не протестирам срещу Бойко и ГЕРБ, а срещу цялата измет, която 75 години не се е махала от тази държава, бяха част от изказванията на протестиращите.

Всички хора, които представляват партии, да не идват с тениски или други отличителни знаци, защото това отблъсква хората. Говори се за този опасен вирус, че ще ни затворят отново. Ако искат отново да ни поставят и затворят с КПП под карантина, нека да се противоставим, няма да им позволим, призовават организаторите.

Протестиращите обясниха и защо днес искат оставка и не желаят да чакат до изборите. Ако вие сте болни от рак последна степен веднага ли ще се оперирате или ще чакате? Мафията не е само тумор, но има и метастази, ако не проведем лечение няма да ни има след няколко месеца, властта ще си вземе властта отново, за това искаме оставка веднага, обявиха те.
 
Г-н Борисов вие ли ще ни преведете през следващата буря, с вашите калинки? Ако вие управлявате кораба, България ще стане Титаник, казват демонстрантите. Според организаторите другата седмица може да има и автошвствие.
 
Всеки който е получил акт, че се е намирал в палатка, нека да се обърне към нас, защото не може да бъде глобяван да изразява позицията си, призоваха още демонстрантите, след което се отправиха по обичайния си маршрут към Община Пловдив.но завиха и се спряха пред сградата на ОД на МВР -Пловдив. Пред Общината шествието чакаше групата от протестиращи, която се присъедини към митинга.