Строителните дейности на Брезовско шосе по Водния цикъл отново са напът да бъдат замразени. Причината е, че община Пловдив дължи средства както на фирмата изпълнител, така и на Археологическия музей. Собственикът на фирмата изпълнител ПИМК Илиян Филипов потвърди за проблема с финансирането. Той каза, че не е получавал плащания от Община Пловдив, но не иска да спира проекта.

„Искам да завърша този обект до Нова година. Да, не са ми платили, но не искам хората в района да страдат заради това. Големият проблем ще е, ако археолозите спрат. Работим от две групи от двете страни, както и по бул. „Дунав”. Последният от „Победа” до „Васил Априлов” няма археология и ще го довърша, но на Брезовско шосе имаме 180 метра още. Ние полагаме една тръба, която е 6 метра – 6-7 дни, тъй като чакаме археолозите да проучат. Сметнете колко ни остава още . Ще сме принудени да преустановим дейностите си, ако археолозите спрат – просто няма да можем да работим. Надявам се Община Пловдив да успее да реши този казус, защото хората страдат”, каза Филипов.

Проблемът е, че Археологическият музей очаква да му бъдат възстановени 100 000 лв. за разкопките на няколко обекта - на Брезовско шосе, на Голямата могила в индустриалната зона на район "Южен" и частичното допроучване на Източната порта и Небет тепе. Става дума за средства, които от институцията са платили през август и септември. Ако те не бъдат възстановени, музеят е изправен пред риска да не може да си плаща сметките за ток, СОТ и физическа охрана.

"Продължаваме археологическото наблюдение в южната част на трасето на Брезовско шосе до достигане на археологически структури. При наличие на финансиране ще продължим и археологическото проучване в зоната на могилата", коментира пред медията ни проучвателят Десислава Давидова.

Зико задейства процедурата за фалит на Общината, докато вицетата му се борят за кметовеГрадските власти нямат пари да се разплащат с доставчици, заплатите също под въпрос

От днес! Затварят за движение част от Брезовско шосеАвтобусите по линии 9 и 15 са с променен маршрут

Какво се случва с ремонта на Брезовско шосе? Пловдивчани недоволни от темповетеОтваряме още фронтове за работа, опитваме се да ускорим дейностите, каза Пламен Райчев