Темата с понито от старозагорския зоопарк продължава да вълнува хората в социалните медии. Животното печели подкрепата на повечето, над тази за пострадалата жена. Припомняме че преди около две седмици ръката на бременна жена пострада. Тя е искала да погали понито, като за целта е пренебрегнала правилата на зоопарка и се доближила до ограждението на кончето, а в резултат, то отхапва пръстите ѝ.

Дали са необходими повече мерки за предотвратяването на подобни инциденти в бъдеще? Преобладаващото мнение, е че след като има табели с правилата на мястото, следва те да се спазват. В тази връзка жена изригна с коментар във Facebook.

Красимира Хаджииванова написа: „Не си завирайте ръцете в устите на понита, коне, носорози и крокодили. И кучета - също.“

Вижте какво гласи целия текст:

„Пони отхапало пръстите на жена в зоопарка в Стара Загора.

Жената обяснява, че животното ИЗВЕДНЪЖ я е захапало - а не с писмено предупреждение, както е редно.

Възмутени граждани твърдят, че трябвало да има специално предупреждение, че понито е недружелюбно и хапе, защото това бил ТРЕТИЯТ път за един месец, в който човек е ухапан от понито.

Аз бих обърнала акцента така - това е третият път, в който хора не знаят къде са попаднали (може би са отишли в зоопарка под хипноза) и си завират ръцете до лактите в огражденията на непознати животни.

Пони откъсна пръстите на пловдивчанка в зоопарк27-годишната Ани е бременна в седми месец

Не е ли впечатляващо, че при наличие на указателни табели, забраняващи прескачането на огражденията и дразненето на животни, които прекарват целия си живот ЗАД тези ограждения, все пак се намират идиоти, за които това не е достатъчно, и те прескачат и бъркат в устите на животните?

Трябвало, вика един гражданин, касиерката специално да уведомява влизащите в зоопарка, че понито е НЕДРУЖЕЛЮБНО (и евентуално да предлага медиатор, който да ви съдейства, когато искате все пак да му бръкнете в устата).

А може би трябва, господине, да ви прикрепим по една касиерка, която да випридружава от сутрин до вечер при извършването на всякакви действия, и нежно, но решително да ви предпазва от опасности.

Директорът на зоопарка, след кървавия инцидент: Не посягайте към животните, те имат инстинкт за самосъхранениеЗаписи от камери показва пострадалата е преминава покрай указателни табели

Касиерка да ви казва, че не трябва да бъркате в контакта, касиерка да ви казва да не пресичате на червено, да не бъркате в устата на понита и крокодили в зоопарка и въобще да не посягате към непознати животни, особено зад огради, ако ще да са синигери.

Па четете ги тия табели, те наистина НАРОЧНО СА ТАКА!!

Сега, ако обаче попаднем някъде, където няма табели, КАКВО ДА ПРАВИМ ТОГАВА??

ПЪРВО - ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ.

Второ - това винаги работи - не си завирайте ръцете в устите на понита, коне, носорози и крокодили.

И кучета - също. Като видите куче на повод, не му се завирайте в муцуната с думите ОООПР.РРР¥¥¢¥¢¢¥¢^¢!!!! КАКВОСИСЛАДКОООООО!!!, особено ако назначената ви придружаваща касиерка не е около вас в момента, за да ви възпре.

За финал - DMS KASIERKA ZA TOQ KLET NAROD.

П. С. Баща ми даде идея зоопаркът да подаде жалба, че превръщат понитата в стръвници. Па не е лошо!

П.С.2 Това се отнася и за всички аборигените, които посещават онова място наречено зоокът У градО!!!!!

НЕ ХРАНЕТЕ, ДРАЗНЕТЕ И ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ! Живота им е достатъчно скапан там!“

Част от коментарите:

„Абсолютно съм съгласна с казаното! Не сме венецът на природата, а звено от хранителната верига. И подобни идиотски постъпки доказват първото постоянно. Бременна и с друго дете, което се учи от нея какво се прави и какво не!“

„Интересна нация сме, не спазваме правилата и законите (ния сме над тях), и в същото време негодуваме, че ги няма.“

„Ами, да. Като никъде не е изрично упоменато, че понито може да отхапе, сдъвче и глътне нечии пръсти, ще си бърка жената, където си прецени. Затова пише на микровълновите печки, че не стават за сушене на къпани котки.“

„И да махаме децата, преди да сгънем количката.“

„А защо, госпожа, правите зоопарк с такива недружелюбни ДИВИ животни?!?! Защо не направихте един парк с дружелюбни опитомени домашни крокодили, понита и лъвове, които дават да им се бърка навсякъде, дават да им се сплитат плитки от опашките и да се галят, пощипват, подръпват, да позират и да се усмихват мило за снимка, вместо да нападат гражданите!? Все пак хората са отишли там да пипат козини, да плуват весело с крокодили и как на тях ше им се казва, че нещо не може?!“