„Като родител искам да изкажа най-дълбоко съчувствие на пострадалата за този инцидент. Но в зоопарка има правила и те трябва да се спазват. Животните проявяват инстинкт за самосъхранение и тяхното поведение е непредвидимо“,  обясни директорът на Зоопарка в Стара Загора д-р Ивелина Илиева по повод инцидента с отхапаните пръсти на пловдивчанката Ани Челебийска. 

Както TrafficNews съобщи, инцидентът стана на 8 май при разходка на семейството на Ани в зоопарка. Жената решила да погали понито, но вместо това, то отхапало част от ръката ѝ.  

"Апелът ни е да се спазват правилата на зоопарка. Да не се прекрачват парапетите, да не се хранят животните, да не се посяга към тях, нито галене, нито милване", обясни Илиева в ефира на БТВ.

От община Стара Загора обясниха, че при преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните.

Потърпевшата обаче твърди, че мястото не е било обезопасено адекватно.

„Посегнах към него. Аз дори и ръката не съм си подавала. То, ако беше цялата ръка, предполагам, щеше да ми откъсне цялата ръка. Изведнъж ме захапа. Не съм очаквала такова нещо“, разказва потърпевшата Ани, която е бременна.

„Захапа ѝ цялата ръка и я повлече навътре. Тя започна да пищи. Детето също“, разказа съпругът на пострадалата Благовест Челебийски.

Според пострадалата никой не е сигнализирал зоопарка за проблемното пони.

По всички алеи на зоопарка, както и на клетката на понитата, има табели със забрана за доближаване.

Пони откъсна пръстите на пловдивчанка в зоопарк27-годишната Ани е бременна в седми месец