Бурята в четвъртък все още напомня за себе си в Пловдив и региона. Над 200 са сигналите, подадени до днес след силния порой преди пет дни. Стотици клони паднаха по улиците и булевардите в града, цели дървета бяха изкоренени, дървесина изпотроши не една или две коли в кварталите на Пловдив.

И до ден днешен по много от улиците може да бъдат забелязани клони, стоварени и пречещи на коли и пешеходци.

Такъв е случаят и на улица „Янко Сакъзов” в центъра на града.

„От вятъра огромен клон се откърши и увисна над пешеходната зона. Подадохме два сигнала до спешен телефон 112. В събота и неделя екипи на ОП”Паркове и градини” пристигнаха на място и отстраниха клона. Същият обаче бе оставен на тротоарът пред търговските обекти. Днес много от колегите ми преместиха клона, но сега е блокиран пътя на хората. Майки с колички не могат да преминат”, разказа читател на TrafficNews.

Той добави, че част от зеленината е по пътното платно и сериозно затормозява хората в района.

От дни служители на общинското предприятие неспиртно обикалят кварталите след подадени сигнали. Дори в ранните часове на неделният ден машини режеха увиснали клони и скършени дървета. Приоритетно обаче се обработват спешните сигнали за растителност, която застрашава животите на хората, съобщи за медията ни директорът на ОП „Паркове и градини” Веселин Козарев.

„И към този момент продължава разчистването на града. Стотици са сигналите за паднали клони и дървета. Екипите премахват опасната растителност, а след това друг екип минава за да събере клоните и дървесината. Всички машини, които не са много, са мобилизирани. До края на деня и на улица „Янко Сакъзов” тротоарът ще бъде почистен”, заяви още Козарев.

Припомняме, че силната буря в Пловдив нанесе щети в различни точки на града. Над 10 бяха потрошените автомобили, някои от които с изключителни щети.

Клон прониза в "сърцето" червена Алфа на ул. "Иван Вазов"Поне 10 са пострадалите от снощната буря коли в Пловдив

Коли бяха потрошени и на ул. "Ибър" и "Лейди Станфорд". Ограда на строителен обект е паднала на ул. "Филип Македонски". Кабели бяха прекъснати на ул. "Авксентий Велешки" пред библиотека "Иван Вазов". Инцидентът стана при разцепване на цяло дърво. 

Буря удари Пловдив! Има смачкани коли и десетки паднали дървета