След трагичните инциденти с жертви в Пловдив, кой е виновен? Шофьор снима как пресича пешеходец

"Защо ли в Пловдив никой не спазва правилата, а после защо ли така се случи и кой ще е виновен", чуди се Александър Ясенов

16.07.2023 13:15 12126 0
След трагичните инциденти с жертви в Пловдив, кой е виновен? Шофьор снима как пресича пешеходец

Серия от пътни инциденти завършиха трагично в Пловдив, а произшествията имаха и нещо общо - пешеходци загинаха на "зебра". 13-годишно момиче издъхна в линейка, след като кола помете нея и майка ѝ на "Брезовско шосе". След броени дни 19-годишен водач удари 83-годишен пешеходец на пешеходна пътека, който издъхна, предаде GlasNews.bg.

13-годишно момиче е жертвата на тежката катастрофа на пешеходна пътека в ПловдивЖивеещи и работещи в близост настояват за спешни мерки на пътя

Случаите не оставиха равнодушни пловдивчани, които се опитват да открият причината за трагичните инциденти. Някои граждани смятат, че контролът е решение ще намали произшествията, завършващи със смърт. Други търсят вината у поведението и на водачите, и на пешеходците.

Докато много хора винят някои шофьори за липса на внимание, пловдивчанин показа случай на нарушение на пешеходец на оживения  булевард "Васил Априлов".

"Защо ли в Пловдив никой не спазва правилата, а после защо ли така се случи и кой ще е виновен", чуди се Александър Ясенов.

Той споделя и видео, запечатало станалото. На кадрите се вижда мъж, който пресича на червено. Това става в тъмната част на денонощието на утройството, намиращо се преди моста на ВХВП.

Млад шофьор блъсна и уби възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив

"Този ми е четвъртият пресичащ по подобен начин за деня", добавя Александър Ясенов.

Призоваваме участниците в движението за повишено внимание и спазване на пътните правила!

 

 
 
Изпрати новина