С тържествен вой на пожарни сирени и под пръски вода, огнеборците под тепетата изпратиха от последното дежурство своя колега и дългогодишен началник на втора Пожарна служба Пловдив - Румен Държиков.

Румен Държиков е роден на 26.03.1964 г. Започва работа в пожарната на 22.08.94 г. като обикновен пожарникар (боец) издигнал се до началник на службата. Дългогодишен съдия по футбол на професионално ниво .

За своята всеотдайност служба с чест и достойнство, Държиков получи плакет от директора на РДПБЗН Пловдив- старши комисар Васил Димов, който изказа благодарност и признателност към приноса му в изграждане на имиджа на структурата по време на изминатия от него професионален- от редови пожарникар до началник на служба. Ярка лична следа в общите ни битки с огъня, оставят тежките пожари в завод „Агрия“, завод „Селт“, тютюневите складове и големите горски пожари в Родопската яка на територията на обслужвания район.

Водил е футболния отбор на пожарната 10 години. Като началник прави ремонт на пожарната и има зад гърба си много благотворителни инициативи. В пожарната пренася и много от правилата на терена- справедливост, спортен хъс за съревнование и сплотеност на екипа, разчитайки един на друг.

Днес Държиков празнува 60-годишен юбилей и беше изпратен с почести от цялата дирекция на пожарната в Пловдив. Той получи от колегите си специално изработена футболна тениска на Втора РСПБЗН с номер 30 и неговото име. На финала на трудовия си път след себе си оставя добър екип, който достойно ще продължи да се раздава за професията и обществото!
Желаем му здраве!