"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Предупрежденията на Плутон за следващите 20 години.

От 2023 до 2043 година,  Плутон, планетата на личната и колективна сила и трансформация, навлиза във визионерския знак на колективната сложност и креативност - Водолей. Това събитие представлява освобождение от нашия ограничен човешки обхват и отразява мощен символичен момент, когато небесният свод на епохата на Водолея - ерата на новото човечество – се осветява.

През този период можем да разсъждаваме върху и от нашия вътрешен свят, заобикаляйки се с метафоричните огледала на нашия собствен човешки инструмент, пребивавайки в нашата вътрешна обсерватория.

Когато сканираме личните си хоризонти, можем да развием свежи перспективи за света, вътре и вън. В областите на нашите медитации, състояния на сънуване или от дълбокото припомняне и емоция на най-интимните ни размишления се крие небесният свод, от който се настройваме. Ще бъдем свидетели на първата светлина на съзнателно осъзнаване в себе си. Тогава можем да наблюдаваме и разпознаваме първата светлина, изгряваща в другите, в страхопочитание от взаимните събуждания, които разкриват нашата най-истинска същност.

Астрологични предупреждения на Плутон:

Плутон във Водолей ще отразява нарастващите болки на новото човечество, с разрушаващи потоци и модели на земния план през следващите 20 години. Ефектите от глобалната пандемия, която  наследяваме от последния разцвет на Плутон в транзита на Козирог  (2007–2023), ни оставят в планетарна лечебна криза, с колективна скръб и дисфункция на болни, закъсали, експлоатирани и травматизирани общества. Присъщи на наранения свят са семената на изцелението и обновяването през 2024 година.

Енергията на Плутон ни принуждава да изчистим нашите системи – независимо дали са имунни, политически, или глобални климатични мрежи – чрез освобождаване на натрупания натиск и натрупаните отрови.

Тези прочиствания могат да разкрият липсващи части, които позволяват функционално повторно моделиране и повторно колективизиране на нашия човешки кошер. Чрез нови варианти на надежда и освобождаваща радикална съпричастност, можем да растем в мъдрост и любов, превръщайки многото перипетии, пред които сме изправени, във възможности.

С нарастването на революционния дух и „новите съзвездия“ на ремонта и иновациите се оформят, ние ще имаме възможността да стимулираме еволюционната интелигентност, необходима за широки социално-културни адаптации, които епохата на Водолея и споделената ни обща съдба изискват от нас.

Дарбите, предоставени от всяко следващо поколение на човечеството, може да се превърнат в добра подплата за нашето еволюционно разгръщане. Тези дарби изразяват несъзнателните стремежи и поведението за оцеляване, необходими за изместване на фокуса и освобождаване на потенциала за процъфтяване на нашия човешки вид.

Какво се случва, когато Плутон е в ретроградна посока?

За да разберете какво се случва, когато Плутон е ретрограден, помага да си представите как функционира, когато е директен - или се движи напред. Плутон има тенденция да привлече вниманието към тъмнината, която е в основата на ежедневието. Когато се свърже или изравни с други планети в небето или във вашата натална карта, известна още като рождена, карта, това може да предизвика борби за власт, токсичност или проблеми с контрола или да разкрие нечестиви тайни в нашите взаимоотношения. Когато Плутон е директен, ние усещаме неговите ефекти много по-външно.

Епилог:

Плутон може да се смята за господар на подземния свят, но никога не трябва да съдите за дадена книга по корицата. Въпреки че е планетата на смъртта и прераждането, влиянието на Плутон е до голяма степен неутрално, отколкото по своята същност положително или отрицателно. Плутон е просто планета, която алхимизира едно нещо и го трансформира в друго. Смъртта и прераждането могат да означават много неща, като даване и вземане, начало и спиране, както и край и начало. Точно когато мислите, че знаете всичко, което трябва да знаете, Плутон осветява всички тайни, витаещи в сенките, повдига скалата и ви показва всички вредители, които се спотайват отдолу.

 

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa