Десетки души се събраха днес в коридорите на Районен съд-Пловдив, за да изразят подкрепата си към Галя Танева и нейното дете, което е по-известно като малкия Буда, който три години нямаше ЕГН.

Магистратите решават днес дали да оставят Танева в Центъра за психично здраве, където в момента е настанена. Делото се гледа при закрити врата, а служебният защитник е бил освободен, защото има назначен упълномощен такъв.

Протестиращите искат детето да бъде върнато на майката и двамата да се върнат в дома си. 

Междувременно  се наложи намесата на охраната, тъй като протестиращите отказаха да напуснат сградата.  Това се случи, след като съдия Елена Герцова излезе и ги помоли да напуснат, защото и пречат да работи. Те обаче отказаха, а в коридора на съда оттекнаха викове „свобода”.

Припомняме, че 3-годишното момченце, което вече получи името Атанас, е настанено временно в приемно семейство.

Галя Танева привлече вниманието, след като три години отказва да регистрира своето дете. Така то няма ЕГН и не може да се възползва от каквито и да е социални придобивки. Детето, кръстено Буда, е родено от нея у дома, без лекарска помощ. Оказа се, че това не е първото раждане в домашни условия на майката.

Очаквайте подробности!

Социалните: Детето Буда не е отнето от майката! Под закрила е, защото тя е отведена в психиатрияБуда вече се казва Атанас, издадени са му документи