Младо семейство с малко бебе от Пловдив е системно тормозено от съсед в Кючука. Бащата на детето разказа пред TrafficNews, че от три години живеят в апартамент на ул. „Георги Кирков” № 46, като в съседния вход, но в апартамент залепен до техния живее 52-годишен мъж Денис К.. Споделят, че от три години насам семейството е подложено на ежедневен психически тормоз от мъжа, който според тях страда от алкохолна зависимост и има други отклонения.

Сутрин, обед и вечер мъжът крещи, тропа на стената им с тежки предмети, като понякога тормозът продължава с часове. Отскоро семейството има бебе, което постоянно се стряска и събужда от крясъците, блъскането и останалите звуци, които мъжът издава.

„Той постоянно крещи, ръмжи, блъска по стената, издава странни звуци и тъй като апартаментите ни са слепени, се чува все едно е в съседната стая. Подложени сме от години на тормоз и това не се издържа. Живеем в някакъв ад, бебето ни не спи спокойно. Той постоянно стряска детето, а за нас е невъзможно да се отпуснем и да си починем у дома. Тези звуци той ги създава абсолютно умишлено”, споделя мъжът.

Добавя, че това далеч не е най-скандалното в случая. Мъжът хвърля пиратки, фекалии и боклуци в терасата и върху автомобила им. Размятал е нож срещу тях и е извършвал други притеснителни действия докато жената е била бременна.

По този повод семейството е направило импровизирано заграждение на терасата, което да не позволява на мъжа да хвърля каквито и да било предмети в дома им.

Семейството е категорично, че никога не е давало повод на мъжа да проявява такава агресия спрямо тях. Добавят, че предните собственици на апартамента са споделили, че и при тях е имало същия проблем.

Твърдят, че многократно са подавали сигнал до полицейското управление в района срещу мъжа, като в повечето случаи когато униформените са пристигали на място, мъжът променял поведението си. Полицаите посочили, че в такъв случай няма какво да направят, а след като си тръгнат от адреса мъжът отново започвал да крещи и блъска, разказват те.

Понякога Денис К. слизал пред техния вход и натискал звънеца на семейството продължително време. В повечето случаи, когато са го питали какъв е проблема, той бил в неадекватно състояние и започвал да ги обижда, или пък обяснявал, че не е той и не прави нищо.

„Всеки ден сме на тръни. Като излизаме от входа сме нащрек да не ни причака и да направи нещо. Всеки ден живеем в стрес, отчаяни сме вече”, споделят те.

От полицията под тепетата заявиха пред медията ни, че от Първо РУ са реагирали на сигнали и материалите са внесени в прокуратурата. В хода на проверката е била изискана и информация от Центъра за психично здраве, но е установено, че 52-годишният мъж не се води на отчет при тях и не се лекува. Не е документирано да има психични заболявания.

От Районна прокуратура – Пловдив заявиха, че е извършена проверка в законоустановения срок, като вследствие на събраните данни е постановен прокурорски акт, с който е отказано да се образува досъдебно производство на 20 декември 2022 г. Той не е обжалван до момента. Други сигнали и жалби спрямо него от същата жалбоподателка или други лица не са постъпвали в РП-Пловдив.

Медията ни научи, че мъжът е с една криминална регистрация, но няма данни да страда от психични заболявания.

Очаквайте продължение по темата!

Снимки: