Още утре може да бъде пусната новата поръчка за израждането на Югоизточния обход на Пловдив. Това заяви кметът на града Здравко Димитров. Той той е проел разговор с шефа на АПИ Георги Терзийски относно прекратената процедура за новия лъч.

Оттам са обяснили, че всичките 12 фирми имали пропуски в документацията, поради което нямало как да бъде завършена процедурата. Когато изтече срокът на обжалването и ако не са постъпили възражения, ще бъде пусната новата процедура.

Градоначалникът заяви, че без този лъч на Околовръстното и ремонта на сега съществуващото трасе трафикът ще стане още по-тежък. Той изтъкна, че от гръцка страна се прави отсечката Ксанти – Смолян и когато бъде пуснат този път, без новия лъч, целият трафик ще влиза в града. Зико каза още, че в новата процедура ще бъде вкарана и връзката от обхода през улица „Недялка Шилева” в „Тракия”.

Припомняме, че поръчката за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на Скобелева майка беше прекратена от Агенция „Пътна инфраструктура“ преди седмица. Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че всички имат пропуски в документацията си. Тогава кметът на града поиска разговор с премиера Бойко Борисов и заяви, че ще настоява процедурата да не бъде спирана, защото това ще забави изграждането.