Изливане на бетон в район „Тракия” притесни пловдивчани. До медията ни сигнализираха живущи в близост до ресторант „Барбекюто” в района, които разказаха, че в лятната им градина се полага бетон. Добавиха, че според тях това се случва незаконно и призоваха да се извърши проверка на място.

Медията ни предаде оплакването на гражданите до кмета на район „Тракия” Георги Гатев, който на момента разпореди проверка по сигнала им.

Репортер на TrafficNews също направи проверка на място.  Служител в обекта заяви, че твърденията на живущите, че ремонтните дейности са незаконни не са истина.

„Тук не се случва нищо нередно. Имаме си одобрена скица, имаме си всичко необходимо като разрешения и не разбирам защо е необходимо да се сигнализира чак до медии. Полагаме малко бетон по краищата на вече изградената настилка, тъй като имаше нужда от обновяване. Не виждам нищо нередно”, споделиха служители на ресторанта.

Репортер на медията ни разговаря и с кмета на район „Тракия”, който заяви, че е била извършена проверка на място. Той потвърди, че има одобрена схема за открито сервиране. Съставен е констативен протокол, за да се прегледа сигналa още по-детайлно, като добави, че  към този момент няма установени нарушения.