Компанията „Булфарма” ООД, която притежава болница „Пълмед”, спечели рекорден търг за имот от 29 дка край Гребната база .  Фирмата ще плати 33 122 520 млн. лева на държавната компания „Национална компания Индустриални зони” за имота, който се води на Пещерско шосе, но е с лице към бул. „Свобода” и ул. „Царевец”.

Търгът е рекорден от гледна точка на сумата, която достигна.  Първоначалната цена на имота бе 4,1 млн. лева, като стъпката за наддаване бе 408 хил. лева. В търга, който се провеждаше онлайн участваха освен „Булфарма” и строителните предприемачи Таха Рахман и Тунджай Гюлер. Фирмата победител до последно е наддавала с компанията на йорданския бизнесмен – „Тарамех”.

Теренът от 29 дка е със статут за здравеопазване, като в миналото е бил в активите на УМБАЛ „Св. Георги”, като се е използвал за приземяване на хеликоптери. Лечебното заведение дори прави проект за хеликоптерна площадка, но губи имота през 2013 година, като влиза в активите на държавното дружество.

Бъдещият собственик на парцела трябва да инвестира 20 млн. лева в него, като срокът за инвестиция е 5 години. Друго условие е да се разкрият  50 работни  места , които да поддържа поне за 3 години. От държавната компания изискват застрояването на имота до 50%, съгласно ПУП-а на зоната.