Антиправителственият протест в Пловдив се раздели на кръстовището на Чифте Баня. Причината е, че демонстрантите се скараха цза по-нататъшните си действия. След като тръгнаха от площад Съединение и стигнаха до Общината, те поеха по бул. "Цар Борис III", който бе предварително обезопасен.

Минаха през тунела и се спряха на кръстовището на Чифте баня, където имаше струпани представители на органите на реда. След това обаче настъпи разнобой между организаторите и половината протестиращи тръгнаха по булевард "6-и септември" към "Руски", докато другите останаха на кръстовището. Едните настояваха да се затворят две кръстовища, другите искаха да се съсредоточат само на Чифте Баня. Там останаха стотина души. Другите блокираха кръстовището на "Руски" и "6-и септември". Eдин от организаторите Асен Костов бе обвинен, че си говори повече с полицията, отколкото с протестиращите.

Междувременно по бул. "Руски" се образува задръстване, но полицаите организираха движението да няма струпване. Един от протестиращите предложи утре в 19 часа да дойдат 20 коли на кръстовището, да си оставят колите и да ги заключат. В крайна сметка протестиращите освободиха кръстовището и тръгнаха обратно към Чифте Баня. След изтичането на позволеното време за протести обаче демонстрантите обявиха, че протестът преминава в гражданско неподчинение и продължиха да скандират "оставка" и "мафия".