Повдигнати парапети, ръждиви огради и метални елементи, избила влага и пукнатини по стените. Така изглежда  „Бесика”, както и Южната трибуна на стадион „Локомотив” в Пловдив. Фенове на „черно-белите” сигнализираха TrafficNews, че има покъртително изпълнени строителни дейности по двете трибуни, още повече, че Южната не е въведена в експлоатация.

„Нито е нормално след толкова кратко време да изглежда така трибуна „Бесика”, още повече Южната трибуна. Има ли кой да контролира строителните процеси и как въобще, ще бъдат въведени в експлоатация трибуните? Виждат се огромни пукнатини по стените, както и по бетонните колони. През последните години фокусът за качеството на строителството бе за стадион „Христо Ботев”. Там дори мериха с нивелир дали не са криви стените – тук за какво говорим?”, заявиха гневните фенове на Локо. По думите им дори в някои от помещенията има видими течове и влага.

Те настояват Община Пловдив да направи щателна проверка, а строителният контрол да влезе във функциите си.

„Този стадион е на цялата „черно-бяла” общност и поколенията локомотивци, подкрепяли любимия си отбор. Той се строи с парите на пловдивските и българските данъкоплатци – не може да позволим някакви хора да се упражняват върху него”, пишат още те.

Стадион „Локомотив” се строи от старозагорската фирма „Рудин”. Тя спечели обществената поръчка за трите трибуни, за която трябваше да вземе 12 млн. лева. След това средствата бяха индексирани с 5 млн. лева, като те са от заема, теглен от Община Пловдив в размер на 12 млн. лева.

Кметът Костадин Димитров подписа и споразумение с МРРБ  за 41 млн. лева за централната трибуна, както и облагородяването на пространството около стадиона и вертикалната планировка.

Трибуна "Бесика":

Южната трибуна