Електрозахранването на стадион „Христо Ботев” е възстановено, съобщиха от фирмата. В позиция от  „Динамик Електрик Груп“ ООД, подизпълнител на „ДЗЗД КОЛЕЖА“ , обясняват и за причините за аварията – направени са  промени по активното оборудване на стадиона от ползвателя без съгласуване с Община Пловдив и фирмата изпълнител.

Ето и цялата позиция:

Във връзка с проблема с електрозахранването на стадион „Христо Ботев“, фирма „Динамик Електрик Груп“, като подизпълнител на „ДЗЗД КОЛЕЖА“ и отговарящ за електроизграждането на стадион „Христо Ботев“, съобщава:

„Събота следобед получихме сигнал от фирма „Техномонтаж“ , изпълняваща конструкцията на Северната трибуна на стадион „Христо Ботев“, че има оттечка на ток и че фирмата, преустановява веднага работа.

Представители на „Динамик Електрик Груп“ и „ДЗЗД Колежа“ направихме оглед на стадиона и преминавайки през трафопоста, който се намира на ул. „Вършава“, чухме шум, който идва от разпределителната касета на стадиона. По най-бързият начин, дори без необходимото оборудване прекъснахме захранването на тази касета, а един от кабелите беше пламнал. След което се опитахме да се свържем с възложителя на стадиона, но неуспешно.

След това получих и съобщение от ПФК „Ботев“ за проблема с електрозахранването и веднага отговорих, че утре сутринта ще има екип на стадиона.

В неделя пристигнахме заедно с мой служител и направихме пълен оглед и констатирахме, че захранващия кабел, който води до табло ГРТ, сектор В е дефектирал и множество високомощни прекъсвачи в касетата са изгорели. За това уведомихме представители на ПФК „Ботев“, че ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден, т.е. понеделник.

Днес в рамките на няколко часа, успяхме да възстановим електрозахранването на стадиона, като констатирахме след огледи по помещението с представители на Община Пловдив , че са направени промени по активното оборудване на стадиона от ползвателя без съгласуване с Община Пловдив, като собственик, проектанта на стадиона и моя екип.

Причините за отпадане на захранването:

1ва Преместване на активно оборудване в едно помещение – сървърно

2ра Установяване на множество гризачи, които бяха намерени мъртви, между захранващия шинопровод и кабели на токови кръгове, компрометирани от гризачи"

С Уважение,

Хубен Анадолиев - Управител на „Динамик Електрик Груп“ ООД - отговарящ за електрозахранването на стадион „Христо Ботев“