Дейностите по бул. „Христо Ботев” трябва да завършат до края на другата седмица – 17 ноември. Тогава трябва да бъде пуснато движението и двете посоки, а до края на ноември  да се отворят и развръзките към бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”. Това заяви ръководителят на проекта за пробива под Централна гара инж. Иван Бакалски пред TrafficNews.

По думите му преместване на газопровод е причината за забавянето на работата по кръговото на Централна гара.  Очаква се в следващите дни дейностите да се форсират и до края на месеца цялото движение да бъде възстановено.

След това идва въпросът с Бетонния мост и неговата рехабилитация.

„В момента правим малка корекция на проекта, за да не са толкова стръмни подстъпите от страната на район „Южен”.  След като го завършим, ще подготвим документациите за издаване на разрешително за строеж”, заяви Бакалски.  Той обясни, че затварянето за реконструкцията на моста ще продължи около 6 месеца.

 В момента се процедира и споразумението с „Трейс холд груп” за възстановяването и подсилването на съоръжението в Управителния съвет на НКЖИ. В сегашния договор има единствено дейности по демонтажа му. Новият анекс ще бъде на стойност от 5 млн. лева, за да се изгради новата конструкция на Бетонния мост.

Транспортният министър: Затваряме Бетонния мост през декември, иначе – губим много париДават 15 мотриси за градската железница на Пловдив

Готвят споразумение с „Трейс” за ремонта на Бетонния мост, Общината няма да го затвори без негоОпасно е политическото заиграване с проекта, който е за стотици милиони, каза инж. Иван Бакалски