Община Карлово изчаква подписа на министъра на иновациите в оставка Даниел Лорер, с който ще може да се пристъпи към така желаната реконструкция на трасе в Индустриалната зона на града. Това съобщи за TrafficNews зам.-кметът по строителство Николай Цветков.

Вече е издадено решение на Министерски съвет, с което се отпускат малко на 2 690 000лв. за реконструкцията на ул."Индустиална". Към този момент договорът между общината и правителството е в процес на прецизиране, но вече има избрана фирма изпълнител на ремонта.

Въпреки добрата и дългоочаквана новина за инвеститори и стотици работници в Индустриалната зона, карловци обявиха, че излизат на протест срещу лошото състояние на пътната настилка. Те се опасяват, че ремонтите се извършват в интерес на частни лица и инвеститори, а не в услуга на обществото:

„Състоянието на улицата се неглижира от години. Управляващите само казват, че се извършват ремонти, а аз работя в зоната от 5 години и в този период няма стопанисване. Дупките са направо кратери и част от търговците не искат да влизат в индустриалната зона, защото разбиват колите си. Това е голяма икономическа спънка за общината“, заяви пред наш репортер Мануела Манева, представител на протестиращите карловци.

TrafficNews постави искането на гражданите пред кмета Емил Кабаиванов, който увери, че всяка година се извършват козметични ремонти на пътя. Бюджетът на общината обаче позволява само това, тъй като той обслужва общо 26 населени места, допълни той.

Зам.-кметът Цветков пък допълни, че през 2020г. е използван поводът за поява на инвеститор от Клас А, заради което да кандидатстват по проекта. Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ /Закон за насърчаване на инвестициите/ инвестиционен проект „Диверсификация на съществуващото предприятие на „Ди Би Карго България" ЕООД“. Новоизграденият път ще бъде собственост на община Карлово.

Проектът предвижда цялостна реконструкция – подмяна на асфалтова настилка, подмяна на осветление, изграждане на тротоарна площ. Той ще обхване километър и 500 м. (от км. 0+021,06 до км. 1 + 516,15).

Насроченият протест ще блокира ул.„Индустриална“, която отвежда към едноименната зона в града. Той ще се състои на 4 юли/понеделник/ от 7:30ч. до 8:30ч.

Снимки на пътя през различни сезони, предоставени от протестиращите: