Наредбата на Община Пловдив, която е за подпомагане на спортните дейности и използване на обектите ще бъде променена в близките месеци. Шефът на отдел „Младежки дейности и спорт“ в Община Пловдив Иван Запрянов още от самото начало си постави това като приоритет, като вече работи за реализацията на това обещание.

„Когато встъпих в длъжност започнах да работя по новата наредба. За мен всичко трябва да се прави със спортните клубове, тъй като тази нормативна уредба е за тяхното по-добро функциониране. За съжаление видях, че е липсвала комуникация между Община Пловдив и спортните организации, като това ще го коригираме. В началото на месеца пуснах искане към всички спортни клубове на територията на Общината, какви са техните предложения на промяна в нормативната база”, заяви Запрянов. Той обясни, че срокът за прием на предложения е до 31 март, като след това ще бъдат събрани и анализирани.

„До този момент имаме много добри предложения. След като ги анализираме, ще направим открита дискусия с клубовете, за да могат текстовете в наредбата да се прецизират и да са най-добрите за всички, независимо от кой спорт са”, заяви началникът на отдела.

Очакванията са до лятото проектът да бъде готов и да се качи на сайта на Община Пловдив за обсъждане.

„Процесът ще е отворен до самия край – искаме най-доброто за спорта и клубовете, за това ще се вслушаме  във всички”, каза Запрянов.

Новият шеф на спорта в Пловдив: Връщаме междуучилищните състезания, там се раждат шампионите35-годишният Иван Запрянов спечели конкурс за директорския пост в „Спорт и младежки дейности”