Калашници, пистолети,бойно снаряжение, вой на сирени и лай на кучетa. Това  беше част от демонстрацията на сектор Специализирани полицейски сили в Пловдив по случай професионалния им празник, който e днес на Архангел Михаил.

На пространството  пред сградата на сектор СПС бе проведен ден на отворените врати, на който униформени демонстрираха с какви оръжия разполага дирекцията, както и предпазните облекла. Първи гости на полицаите бяха студентите от Пловдивския университет, специалност „Национална сигурност”. Младежите имаха възможност да се докоснат до пистолетите и дори до автомат „Калашников”, както и да упражнят техники на захват и прицелване.

Най-голямо внимание привлякоха две от полицейските кучета. Немската овчарка Азар, който е смятан за едно от най-големите страшилища за престъпниците, си „навлече” сериозно внимание сред студентите. Не по-малко уважение получи и младата надежда на четириногите полицаи – Морти.

Малки и големи се запознаха и с  оборудването и специализираните моторни превозни средства, с помощта на които униформените работят, за да гарантират сигурността на хората. 

Студентите бяха поздравени от комисар Костадин Костов, началник на „Охранителна” полиция, който им разказа за професията „полицаи” и колко отговорна е тях.