„Продължаваме промяната” и „Демократична България” се стремят към обща кандидатура за кмет на Пловдив. Това заяви депутатът от ПП Росен Коструков, който бе на встъпването в длъжност на новия областен управител Илия Зюбилев.

Той каза, че със сигурност двете формации ще се явят заедно под някаква форма на местните избори в Пловдив,  но все още не се знае каква. По думите на Коструков няма и яснота кой ще бъде предложен за общ кандидат за пловдивски градоначалник.

„Основните решения се взимат в София”, каза Костурков. Той  заяви още, че няма яснота за листите за общинския съвет – дали ПП и ДБ ще се явят заедно или със самостоятелни кандидати за съветници.

Както TrafficNews писа сред потенциалните кандидати на ПП и ДБ са Манол Пейков, Ивайло Старибратов и самият Росен Коструков. Последният отрича, че ще бъде кандидат за кмет, но неговото име също  е сред спряганите. Възможно е кандидат на двете формации да бъде и човек от бизнеса по подобие на Васил Терзиев, който  бе издигнат за кандидат-кмет на София.

Кой ще е новият кмет на Пловдив? Всички гледат към ГЕРБ и ПП –ДБ, но може да има изненади„Възраждане” и „президентската” кандидатура може да объркат сметките на управляващите партии