Пожарът, възникнал към 20 часа снощи в складова база на бул „Н.Мушанов” е овладян, увери главен комисар Николай Николов. Гасителните действия на пожарните екипи са продължили през цялата нощ.

 

По първоначална информация няма пострадали хора. Още при разразяване на пожара към епицентъра на инцидента са насочени 10 пожарни екипа и линейка, а мястото - отцепено от полиция. През цялото време е имало леки взривове, които вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол.

Пристигналите пожарникари са установили, че гори склад за храни и напитки и сграда към него, огънят се е разпрострял на площ от около декар  и половина. Няма данни за пострадали и застрашени от инцидента хора. Пожарогасителните действия са ръководени лично от директора на столичната пожарна ст.комисар Веселин Гетов, към който е и формиран временен оперативен щаб. 

Директорът на ГДПБЗН благодари на Столична община за оказаната помощ, както и на ръководството на болничното заведение, намиращо се в непосредствена близост до инцидента, за създадената бърза организация с оглед сигурността на пациентите в болницата.  

Още снощи бе обявено, че пожарът е под контрол и не представлява опасност за околните сгради. На мястото на инцидента бяха и полицейски екипи на СДВР, които отцепиха района и регулираха движението. По думите на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, няма данни за влошаване на качеството на въздуха в зоната, както и в съседните столични квартали.