Служител на МБАЛ „Св. Мина” показа фиша за заплатата си в отговор на обвиненията, че определени хора в болницата са получавали възнаграждения в размер между 3000 и 5000 лв. месечно. Галена Назърова твърди, че е дарявала голяма част от заработеното за благотворителност в здравното заведение. И за пореден път се обяви в подкрепа на отстранения управител на болницата проф. Петър Петров.

Припомняме, че именно твърдението за различни заплати, давани на „свои” и „чужди” лекари бе един от аргументите, с който Общинският съвет прекрати договора на проф. Петров и назначи за временно изпълзяващ длъжността Мария Горева. Кардиологът д-р Цветан Деведжиев каза, че болницата в последната година е раздирана от скандали, в резултат на което са си тръгнали едни от най-добрите специалист не само в тази болница, но и в целия град, тъй като са били несъгласни с политиката на управление на проф. Петров. На тяхно място пък идвали неподготвени кадри, без никакъв опит, които нямало как да заместят напускащите лекари. Въпреки това, те били държани близо до проф. Петров, като той им се отблагодарявал с големи заплати. Кардиологът заяви, че той продължава да взима 1200 лева заплата, а имало лекари, които се разписват срещу 5000 лева месечно. Също така списъците имало и т.нар. „мъртви души“, които са се водили на заплата в болницата без реално да работят там или поне никой не ги е виждал.

Смениха управителя на МБАЛ "Св. Мина", давал различни заплати на "свои" и "чужди" лекариМария Горева застава начело на болницата

Въпреки че не е лекар, името на Галена Назърова също бе сред спряганите за привилегировани. От предоставените от нея документи обаче се вижда, че за януари 2022 г. е получила 650 лв., а за февруари и март, когато е била в болничен – 162 лв.

„По повод изказването на д-р Цветан Деведжиев пред Общинския съвет, че получавам заплата между 3000/5000 лв., предоставям фишовете си на проявилите интерес. Мисля, че когато човек твърди нещо, и то публично, е редно зад думите му да стоят доказателства. Зад неговите лъжливи твърдения стои моята истина и доказателство! Не мога да повярвам каква гнусотия се изписа по мой адрес в разни медийни пространства, но мога да ви кажа, че материалното никога не е било фактор в моя живот. Винаги съм се стремяла да помагам на всеки един човек, когото познавам и никога не съм отказвала помощта си, дори на враговете си, защото хуманността е много по-важна от егото на човек”, пише във Фейсбук Назърова.

Тя посочва, че в предишната си работа като стюардеса е взимала десет пъти по-високо възнаграждение.

„През целия период, в който бях част от екипа на МБАЛ "Свети Мина", повечето пъти съм дала половината от средствата, които получавам, за благотворителна цел в здравното заведение. Обслужила съм с лични средства санитарски отдел, като подсигурих поне за месец всичко необходимо за допълнителната чистота в здравното заведение. Подарих цветя без причина на всички дами, които бяха на смяна, просто за да направя деня им по-добър и да се приберат в домовете си с усмивка на лицето, както заслужава всяка една жена. Втория благотворителен бал за събиране на средства за Педиатрично отделение организирах сама същата вечер, когато се състоя мероприятието. Поради здравословни причини бях с абокат на ръката си и въпреки всичко успях да събера чрез всеки, който реши да уважи ръководството и болницата, около 19,000лв. за отделението, за да може нашите, вашите, всички деца да преминат болничният си престой по-леко и да бъде осигурен комфортът, който заслужават тези малки душички.

Но тук не пиша поста, за да изтъквам приноса ми към болницата а, за да покажа още една част от лъжите, измамите и задкулисието, което, както този човек, така и още няколко стремящи се да прогресират с това. За мен истината винаги ще бъде едно от основните качества в живота ми, което съм придобила и никога няма да изневеря на себе си и на честността! Каквото и да говорят, каквото и да пишат, фактите са на лице”, допълва Галена Назърова.

На снимката: Галена Назърова (със синята рокля) бе сред хората, които дойдоха на последната сесия на Общинския съвет, за да подкрепят проф. Петър Петров