Ситуация с малтретирано и недохранено куче в Кючук Париж разбуни социалните мрежи през уикенда.  Скандалът избухна след серия клипове, качени от пловдивчанина Тодор Чолаков във Фейсбук,  от които става ясно, че мъжът системно недохранва животното, което е кожа и кости и издевателства над него. В публикациите твърди, че кучето е много специално, а неговата цел е да го превърне в "най- малкото куче на света". Подадени са и и серия жалби до Агенцията по безопасност на храните. Нещата ескалират, след като Чолаков заявява, че кучето ще изтори като феникс. Под поста на Чолаков има близо 500 коментара, в които потребителите настояват за спешна намеса и отнемане на кучето Мауси. 

Това става факт след намесата на Марин Янчев от организацията  „М и М Помощ за животните” и полицаи от Първо районно управление.  Кученцето, което тежи по-малко от килограм, е било оставено за отговорно пазене в организацията, където полагат грижи за него.  „Вече е в доста добро състояние, храни се добре, по схема изготвена от ветеринарен лекар. Искрено се надявам по някаква причина прокуратурата да не реши да го върне на собственика му и то отново да се превърне в жертва на насилие”, коментира Янчев пред TrafficNews.

По случая в Районна прокуратура - Пловдив има образувано досъдебно производство, заради проявеното нехуманно отношение към животното.

Междувременно собственикът на кучето сипе заплахи срещу Янчев и го предупреждава, че скоро ще бъде принуден да върне кучето. В клип , качен в профила му Чолаков предупреждава Янчев, че „Чичко П. е пратил 7 екипа от Отряда за бързо реагиране от Русия, които не само ще му върнат кучето, но и ще го охраняват до края на живота му”. Цялата операция струвала 1 368 000 долара, тъй като кучето било изключително ценно. Също така пловдивчанинът изразява съмнение, че кучето му е отнето, за да бъде продадено в Канада за сумата от 140 000 евро.

Тодор Чолаков

TrafficNews ще проследи как ще приключи досъдебното производство. Надяваме се, малкото страдалче да намери нов дом, в който да расте обичано и щастливо.