Как се живее в Пловдив през 2023 година на 40-градусови жеги без електричество? Този въпрос задават хората обитаващи района около ресторант „Стадиона”, ул. „Младежка” и околните блокове.

Няколко сигнала постъпиха до TrafficNews за системно прекъсване на електричеството за по час и повече. По думите на хората проблема е от повече от седмица и е всекидневен. Информация обаче защо това се случва и кога ще бъде решен проблема – няма. По думите на гражданите връзка с ЕВН не може да бъде осъществена.

„Свързвам се с вас защото съм ядосан, че в последните няколко дни (по-скоро седмица) в района на ресторант „Стадиона”,” Младежка” и околността прекъсва захранването с ел. енергия за по около час и повече. При опит да се свържеш с ЕВН на аварийния номер и изчакване на 7 минути реклами и …. автоматично разговора се отхвърля. Нито съобщаваш за авария, нито получаваш информация”, гласи един от сигналите до медията ни.

Недоволството идва и от факта, че дори да се опитат да получат информация е невъзможно, но едновременно с това, ако не се плати сметката за ток, веднага идват екипи да прекъснат електроподаването.

„ Не можеш да се върнеш от работа и да отмориш и да се охладиш след скромните 38-40 градуса. Аварийният номер за връзка с ЕВН активен ли е или просто ей така е оставен за заблуда? И на кой да се обадим ние гражданите? А и да не забравяме, че ако не си платиш сметката идват, и на момента ти режат кабела”, споделят хората.

От медията ни се свързахме с пресцентъра на ЕВН от където ни съобщиха, че е регистрирана повреда по подземна кабелна линия. Мястото е установено, като за отстраняване на аварията е използвана специализирана техника "кабелна лаборатория". Към момента електричеството в района е възстановено, като от електроразпределителното дружество имат готовност да реагират при евентуални нови повреди.