Ангел Караматев, задържан за серия измами под тепетата, остава зад решетките. Това реши Районен съд. По-рано днес TrafficNews съобщи, че пловдивчанинът  се представял за висш служител в различни ведомства, като най- често влизал в ролята на оперативен работник от ДАНС. Използвал различни сценарии, за да измъкне големи суми от наивници, коит пък от своя страна се надявали на голяма и бърза печалба. 

Наследник на Ястребовски се представя за офицер от ДАНС, прибира парите на лековерни пловдивчаниРайонен съд в момета решава дали да го остави зад решетките

37-годишният Караматев успял да ги "опари" с общо 254 689 лева.Пловдивският Ястребовски поддържал близки отношения с 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната агенция "Национална сигурност", като й показал документ, наподобяващ служебна карта. Ангел успял да оплете младата си приятелка, твърдейки, че иска да живеят заедно. Освен това разкрил пред нея идеите за свои бизнес проекти – да отвори фирма за бързи кредити и представителство на търговско дружество на негови партньори от чужбина. Той дори я убедил, че трябва да изтегли кредит вместо него, тъй като бил държавен служител. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лева, но за усвояването на тези пари трябвало да се внесат банкови гаранции. 

По този начин Караматев успял да заблуди момичето, а впоследствие и трима нейни близки приятели, които изтеглили банкови кредити и му предоставили парите, уж за да реализира бизнес начинанието си.

Пловдивчанинът обещал, че като усвои огромната сума от милиони левове от банковия влог, до който „имал достъп“, щял да им възстанови напълно парите им.  Те му повярвали. Така 21-годшината жена  му предоставила на няколко пъти общо 121 699 лева, от изтеглени кредити и пари, изпратени от майка й, която работели в чужбина. Другите трима пострадали изтеглили заеми за общо 132 990 лв.  и също му ги предали. 

Ангел Караматев обаче нито реализирал проектите си, нито пък върнал парите. Впоследствие бил подаден сигнал в МВР. Служители на Криминална полиция незабавно издирили мъжа и започнали разследване. На 15 декември той бил задържан, докато получавал поредната сума пари от гаджето си - 2 180 лева. 

Както TrafficNews съобщи, интересното в случая е, че това далеч не е първата жалба срещу новия Ястребовски. Срещу него през годините  има подадени серия сигнали в Икономическа полиция. 

Към момента са документирани 7 случая, а сумите, които измамените са дали Карамитев надхвърля 300 000 лева.