Наследник на героя от "Опасен чар"  застана днес пред пловдивския Районен съд, който ще реши дали да го остави зад решетките. Ангел Караматев е задържан за серия измами под тепетата. Пловдивчанинът , досущ  като Ястребовски, се представял за висш служител в различни ведомства, като най- често влизал в ролята на оперативен работник от ДАНС. Използвал различни сценарии, за да измъкне големи суми от наивници, коит пък от своя страна се надявали на голяма и бърза печалба. 

В някои от случаите, той обещавал да ги уреди с евтини апартаменти от търгове, като искал сумата за жилището предварително, за да "бъде работата сигурна". В други пък разказвал история за запорирани милиони, за които му трябвала известна сума , зада си ги получи обратно. В крайна сметка на въдицата се хванали доста хора, които не само се разделилисъс спестяванията си ,но и някои от тях теглили кредити. 

Парите той "инвестирал" в игрални зали, тъй като от години бил пристрастен към комара. 

Карамитев е арестуван преди три дни при разработка на Криминална полиция, след жалба на потърпевш. Интересното в случая е, че това далеч не е първата жалба срещу новия Ястребовски. Срещу него през годините  има подадени серия сигнали в Икономическа полиция. 

Към момента са документирани 7 случая, а сумите, които измамените са дали Карамитев надхвърля 300 000 лева. 

Според полицията жертвите са повече и те също могат да подадат жалби. 

Делото за мярката се гледа в момента в Районен съд. 

Очаквайте подробности!