Ученици от Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” посетиха Районен съд - Пловдив с цел запознаване със съдебната власт, нейните функции ,морални и професионални задължения на съдебните служители.

Предостави се възможност учащите да станат част от съдебния процес и да присъстват на различни по естество съдебни дела водени от съдия Узунов - Председател на Х наказателен състав в Районен съд Пловдив.

Съдия Узунов запозна учениците със системата на съдилищата, спецификата на работа и отговорностите на участниците в съдебните процеси ,както и високите морални и нравствени качества, които те трябва да притежават. Визитата бе върната. Поради големия интерес от страна на ученици и учители съдия Узунов посети Частната езикова гимназия „Стоян Сариев“ и пред любопитната аудитория представи интересни дела и казуси, както и различните осъдителни присъди получили извършителите на престъпленията. Профилиращ предмет в училището е история, която се превръща в началният старт за професионалното и кариерно развитие на желаещите да се реализират като прокурори, адвокати и съдии.

Учениците благодариха на съдия Узунов от Районен съд - Пловдив, че ги запозна с Българската правосъдната система и ежедневно осигурява справедливост при прилагането на законите.