Преди два месеца на ул. "Княз Богориди", пред сградата на Областната дирекция на полицията десетки пловдивчани скандираха Оставка. Срещу тах имаше хора с униформи, които пазеха обществения ред. Тази вечер хората с униформи заеха мястото на протестиращите и поискаха справедливи възнаграждения и диалог с управляващите. 

Над 100 пловдивски полицаи,членове на най- голямата синдикална организация в МВР - СФС МВР - се включиха в щафетните протести, които се провеждат в различни градове с искане за увеличаване на заплатите и за техния сектор, който е изключен от останалите на първа линия в борбата с Ковид-19.

В бюджета за следващата година е заложено служителите на МВР да получават с 10% по-високи заплати. Според полицаи и пожарникари това увеличение е обидно на фона на 30%  ръст на възнагражденията в други 30 сектора. 

Полицаите и пожарникари вече са в готовност за национален протест в началото на ноември. Като дата на протеста се сочи 8 ноемви, който е и Празника на полицията. 

Не бихме искаме да смятаме, че това е оценка на работата ни до този момент, тъй като работата, която тази година полицията свърши беше значителна, коментира Доньо Янчев, зам. председател на федерацията в Пловдив. Той уточни, че полицаите работелина първа линия впървите месеци на пандемията са получили еднократни добавки към заплатите си.