Пловдивските доброволци, които са в епицентъра на земетресението в Турция, в момента се борят за живота на 5-членно семейство открито под руините преди минути, сподели ръководителят на едно от добриволното формирование "Мейдей" Красимир Каракашев. 

В момента се изчакват спасително куче и още специализирана техника. За момента информацията е, че под риуните се намират двамата родители, заедно с трите им деца, като е потвърдено, че има живи. За изминалото денонощие българската група с пловдивските доброволци са намерили общо 6 човека, който в последствие са спасени и не губят надеждата, че бройката ще продължава да се увеличава.

"Сутринта към 02.00 екип 2 е намерил и потвърдил 6 живи затрупани хора. Започнал е работа за тяхното изваждане но тъй като екипът не разполага с техника е бил заменен от друг със специализирана техника. Тази сутрин във лагера настроението е наистина добро. Екипът на Израел вчера е намерил 7 човека. Има надежда!", каза още Красимир Каракашев.

Екипът се е увеличил с още трима души, след като към доброволците са се присъединили двама български пожарникара със спасително куче, които са пристигнали от Швеция и един парамедик с личната си линейка от Варна.

Очаквайте подробности!