Слаб интерес към ваксините сред деца от 5 до 11 години в Пловдив. От началото на кампанията по имунизация под тепетата, която стартира на 23 декември, до днес са поставени едва 29 първи дози на хлапета до 11 години.

Междувременно налични в РЗИ са близо 1500 дози ваксини за деца.

Припомняме, че бум на желаещи да имунизират децата си имаше в първия ден на кампанията в Пловдив.

Четвъртокласникът Александър от СУ „Св. Константин-Кирил Философ” бе и първото момченце във възрастовата група 5-11 години в Пловдив, което бе ваксинирано. Александър очаквал с нетърпение да бъдат одобрени препаратите за деца, тъй като в семейството му само той не бил ваксиниран.   

Първото имунизирано момченце в Пловдив: Не беше страшно, ваксинирайте се!Александър очаквал с нетърпение да бъдат одобрени препаратите за деца, тъй като в семейството му само той не бил ваксиниран

Спад има  и на имунизацията срещу COVID-19 сред възрастното население на Пловдив. През почивните дни са ваксинирани общо 1361 души, като 765 от тях са посетили центровете за имунизация за бустерна доза. 342-ма са поставили втора доза и едва 250 са сложили първа игла.

Междувременно от днес Пловдивска област отново влиза в червената зона на COVID картата след драстичен ръст на новозаразените. 

За 24 часа: Пловдив се върна в червената COVID зонаЗаболеваемостта скочи на 271 на 100 000 души