Спукан топлопровод е причината за одимяването на Кършияка днес. Главната тръба на улица „Иван Рилски” е била спукана и вряща вода е бликнала изпод асфалта. Парата пък е обгърнала целия район около улица „Победа”, а водата бе наводнила локалното към въпросната улица.

Аварията е част от повредата, възникнала снощи, съобщиха за TrafficNews от EVN Топлофикация.

Припомняме, че и в момента продължава работата на екипите за възстановяване на топлоподаването в Пловдив след голямата авария от снощи. Вече са възстановени голяма част от засегнатите райони. 

Гейзер в Кършияка! Вряла вода наводни улицаНай-вероятно се е спукала тръба на топлофикация

Свидетели разказаха пред медията ни, че парата е била толкова гъста, че едва са се разминавали коли по улиците. Първоначално жителите на блока на улица „Победа” са помислили, че е възникнал пожар в жилищната сграда.

„Водите се стичаха като река. От EVN пристигнаха за минути, бяха два аварийни екипа. Част от служителите предупреждаваха хората да стоят далеч от водата, тъй като буквално вреше. За близо един час всичко приключи”, разказа жител на вход N44 на улица „Победа”.

„Аварията е локализирана и екипите работят по отстраняване на проблема. Надяваме се до края на деня да бъде възстановено топлоподаването”, каза Крум Косев, говорител на EVN.

Междувременно хора в района около Френската гимназия, гара Филипово и СУ „П.Яворов” се оплакаха, че около обяд парното е спряло, а топлата вода е с нисък дебит и градус.