13 броя миячни автомобили ще се грижат за чистотата на пловдивските улици. Това заяви директорът на общинското предприятие „Чистота” Десислава Георгиева, която заедно с зам.-кмета по „Екология и здравеопазване“ Иван Стоянов дадоха старт на пролетното миене на улиците в града.

„Официално даваме старт на пролетното миене на улиците днес. Подготвени сме с 13 броя миячни автомобили, които ще мият на маркуч. Подменили сме им дюзите, за да има по-голяма струя и да бъде по ефективно миенето на града”, заяви Десислава Георгиева.

Иван Стоянов посочи, че традицията с откриването на пролетното чистене на улиците се подновява и добави, че Пловдив е градът, в който миенето на улиците стартира толкова рано.

„Радвам се, че традицията за официалния старт на миенето на улиците се подновява. Пловдив може би е първият град, в който се почва толкова рано миенето – на 1 март. Сега започваме усилено миенето, за да можем да отговорим на очакванията на пловдивчани, а и най-вече да се погрижим за подобряването на атмосферния въздух, защото знаем, че Община Пловдив е много чувствителна на тази тема. Въвеждаме миенето на маркуч по вътрешно кварталните улици не само при основните булеварди, за да може да се измие под автомобилите и на тротоарите”, заяви Стоянов.

Улиците ще се мият ежедневно, така че наистина да се видят резултатите от усилията, които полагат от предприятието, коментира още Десислава Георгиева.

Тя отправи апел към гражданите да спазват графиците за събирането на едрогабаритните отпадъци, които се публикуват ежеседмично. На събитието присъстваха и районните кметове на град Пловдив.