И след като вече четири училища в Пловдив преминаха в дистанционно обучение, то в много прогимназии са започнали анкети сред родителите на децата. Наш репортер научи, че от близо две седмици към родители е спуснато допитване. От училищата са задавали един въпрос и той е свързан с това, дали пловдивчани искан онлайн обучение за децата си или не.

Допитването е до хора, чиито деца са в прогимназия. Пример за такава анкета е СОУ”Пейо Яворов”. В приложението „Школо”, от две седмици пловдивчани са получавали въпроси за онлайн обучението.

Такава анкета е била направена и сред родителите в прогимназията на Математическата гимназия.

„Това е работа на класните ръководители. Към момента допитване се прави само сред родителите на ученици от 5 до 7 клас. В СУ“Пейо Яворов” над 60% от анкетираните са дали положителен отговор”, разказа майка на ученичка в 7 клас.

Други родители са били анкетирани и в училище „Черноризец Храбър”.

Междувременно наш репортер научи, че майките и бащите на деца от ОУ „Райна Княгиня” също са били питани за дистанционно обучение. След.допитването, ръководството е направило анализ на анкетата, а след това е депозиран доклад до МЗ. От днес възпитаниците на школото ще застанат пред компютрите си, а не пред черната дъска.

В още редица училища под тепетата тече запитване на предпочитаната форма на обучение. Пред наш репортер родител на кандидат гимназист сподели, че едно дистанционно обучение ще позволи на децата по-добра подготовка за матурите по български и математика. По думите на пловдивчанка, така по-задълбочено едно дете може да се отдаде на уроците по двата предмета, по които ще държи важните изпити.

Припомняме,че от утре ОУ „Райна Княгиня” и ОУ”Димитър Талев” ще затворят врати за прогимназистите си. За решението на двете учебни заведения потвърди и Иванка Киркова - началник Регионален инспектор по образование - Пловдив. 

Още две училища в Пловдив минават онлайнДиректорите са подали доклад до Министерство на здравеопазването