Мъж на видима възраст около 50 години е прегазеният на моста на Адата на бул. „Шести септември”. Според шофьора пострадалият е бил пиян и буквално се е хвърлил под гумите на управлявания от него Форд Фиеста.

„Случи се на неосветен участък. Прибирах се от работа. Той просто се хвърли върху колата. Изобщо не видях откъде дойде. Веднага забих спирачки, но мъжът беше върху предния капак”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg притесненият младеж, който не пожела да се представи.

Той веднага позвънил на тел. 112 за помощ. Линейката дошла за минути и откарала ранения мъж в болница. Той е бил контактен, но доколко тежко е състоянието му, ще стане ясно след прегледа в лечебното заведение.

От удара се е изкривил леко предният капак на колата. Наоколо има разпиляни цигари, вероятно изпаднали от джоба на пострадалия. По асфалта няма следи от кръв.  

„Не съм пил. Наистина направих всичко възможно, за да предотвратя инцидента”, увери шофьорът. Той е взел книжка преди половин година. Твърди, че е много внимателен зад волана и това е първият му инцидент. Заедно с него в автомобила е пътувал и по-възрастен мъж, негов близък. 

Три полицейски коли са отцепили района. Униформените са взели проба за алкохол от шофьора и в момента изясняват причините за инцидента.